Griet Wiersma & Beelden van “Oud-Kollumerzwaag”

by Henk Hiemstra / 20 augustus 2018 / No Comments

Griet Wiersma is al jaren bekend als de zangeres van het Friese lied.

Naast het zingen van de bekende traditionele Friese liedjes, brengt Griet ook eigen geschreven liedjes waaronder het zo bekende “Frysk Hynder”.  Ook is Griet door de jaren heen bekend geworden door haar acteertalent.  Hilarische typetjes vol humor ten tonele brengen is haar op het lijf geschreven. In de volksmond wordt zij dan ook al stiekem de Friese Tineke Schouten of de vrouwelijke André van Duin genoemd.
Griet heeft jaren samen met Teake vd Meer optredens verzorgd
Maar Teake is 80 jaar en gaat het wat rustiger aan doen.

 

Naast deze theater voorstelling treed Griet veel solo op.

Zij zingt dan haar eigen geschreven liedjes, en de vertrouwde klassieke meezingers.   Heerlijk ongedwongen wisselt zij de liedjes af met een gezellig praatje vol humor.

Maar ook verhoogt ze de sfeer door haar repertoire uit te breiden met bekende Nederlandse meezingers.  Ook bezit Griet het warme country geluid, en brengt ook altijd met veel succes de vertrouwde country klassiekers te gehore.

En als kers op de taart, komt heel vaak een zeer humoristisch typetje mee in de optredens van Griet.  Zeer onverwacht verschijnt zij dan, zeer fout gekleed met…met een heerlijke dosis humor om even heerlijk ouderwets te lachen.

 

Wat deze avond nog bijzonderder maakt is de bijdrage van Hedzer Kooistra. Uit een groot gedigitaliseerd archief heeft hij erg leuke beelden bij elkaar gezet van Oud Kollumerzwaag. Tussen de optredens van Griet door laat hij deze boeiende beelden zien.

Een avond om niet te missen, 6 oktober vanaf 20.00 uur in De Trije Doarpen

Klik hier voor Tickets