HØKEN met Old Ni-js 7 april

by Henk Hiemstra / 23 november 2017 / No Comments

Concert Old Ni-js in De Trije Doarpen.

Kollumerzwaag – Op 7 april komt de band Old Ni-js  weer naar dorpshuis  “De Trije Doarpen” in Kollumerzwaag. In Old Ni-js spelen Willem Terhorst (Wimken van Diene),  Ferdi Jolij (Frederik Puntdroad)  en Jan Kolkman (Ketsen Jan) van de achterhoekse rockband Normaal. De band wordt aangevuld met  drummer  Han Mali (Boh Foi Toch). Bekende nummers van Normaal passeren deze avond de revue, zoals Alie, Hendrik Haverkamp, Noar it café en  Hekikkowokan.

Een optreden van Old Ni-js is hier vrij uniek, want ze spelen maar één of twee keer per jaar in Friesland. Een lang gekoesterde wens van een verstokte Normaal-fan, de band Old Ni-js met oud leden van Normaal, komt opnieuw HØKEN in Kollumerzwaag.

Samen zijn ze goed voor 160 jaar ervaring. Old Ni-js bestaat namelijk uit de generatie muzikanten die in de jaren zeventig fungeerde als de uitvinders van de nederpop. En de heren mogen dan intussen alles al hebben meegemaakt, de liefde voor de muziek leeft nog altijd volop. Voor de toekomst hebben ze volop ambities.
Blitz Wending, Puddingh, de Heinoos,de Knasters, Boh Foi Toch en Normaal. Een tijdperk waarin volop werd geëxperimenteerd met muziek en professionele geluidsapparatuur eigenlijk nog niet eens bestond.
Tot op de dag van vandaag zijn de heren echter nog altijd volop actief in diverse bands. In 2004 begonnen ze samen Old Ni-js.Aanvankelijk vooral om de gaten in te vullen van de touragenda’s van de diverse bands, waarin ze op dat moment speelden. Ze kregen zulke enthousiaste reacties dat ze besloten om het wat structureler aan te pakken. Aanvankelijk opereerde Old Ni-js als trio, maar later kwam er versterking bij in de persoon van Gerard de Braconier,nu opgevolgd door Jan Kolkman. Het was een aanwinst. De muziek werd completer en er ontstond meer ruimte.

Gezien de muzikale achtergrond, zullen er bekende nummers de revue passeren van onder meer Boh Foi Toch en Normaal.

Zaterdag 7 april.

Zaal open 20.30 uur.

Kaarten in de voorverkoop €10,-  Aan de zaal €15,-
Klik hier voor kaarten

 

Samenstelling van de band:
Drums en zang: Han Mali
Bas en zang: Willem Terhorst (“Wimken van Dienen”)
Gitaar, Accordeon, mondharmonica en zang: Jan Kolkman (“Ketsen Jan”)
Gitaar en zang: Ferdi Joly (“Frederik Puntdroad”)