Nieuwe coördinator De Trije Doarpen

by Henk Hiemstra / 09 september 2017 / No Comments

Het bestuur van het dorpshuis is ingenomen met de aanstelling van Klaas de Boer als nieuwe coördinator. Samen met een betrokken groep vrijwilligers zet hij zich in voor een levendig dorpshuis.

Klaas is geen onbekende in De Trije Doarpen, hij is er al jaren actief geweest als freelance kok en medewerker. “Ik bin in man mei in Trije Doarpen hert”, zegt hij zelf. Ik zie het als een uitdaging om mijn bijdrage aan Kollumerzwaag en het dorpshuis te leveren.  Het is een ontmoetingsplaats, onderdak voor het verenigingsleven en van diverse maatschappelijke diensten. Om voor de bezoekers herkenbaar te zijn is er voor de vrijwilligers in de bardienst nieuwe “bedrijfskleding” aangeschaft.  Zo weet iedereen wie een aanspreekpunt is tijdens evenementen.

 

Er staan al weer heel wat activiteiten gepland in het komende winterseizoen,  22 september starten we met de MyKingRocks 2017 second edition. Vier bands zullen het podium bestijgen; Veritas Infinita
Freakings, Spyker en Slechtvalk vanaf 20.00 uur.

23 september staat er een nieuw evenement gepland, de DTD Doarpenrintocht. De start en de finish zijn gepland rondom het dorpshuis van Kollumerzwaag. De Rintocht is bestemd voor jong en oud en niet gebonden aan een vereniging. Deze nieuwe activiteit wordt natuurlijk ook georganiseerd om iedereen te laten ervaren, hoe mooi deze regio is. U kunt kiezen uit drie afstanden, nl. 5, 15 en 30 km. Hierbij worden de dorpen Kollumerzwaag, De Westereen, De Trieme, Westergeest en Feankleaster bezocht. 30 km. voor de gevorderde wandelaars 15 km. voor de recreanten 5 km. voor de starters / kinderen.
In het kader van Burendag zorgt Gaatze Bosma na afloop van de wandeltocht voor een muzikale feestelijke afsluiting.

7 oktober is er een kledingbeurs van Berneguod, al meerdere keren een succes.

28 oktober Gospelfield Revival. Gospelfield had al een geschiedenis van 20 jaar festivals in De Trije Doarpen. Een nieuw groepje muziekliefhebbers wil hier nieuwe energie insteken, vandaar de Revival waar o.a. Lighthouse, Passion for Christ en Next Life aan meewerken.

11 november kunt u weer heerlijk dineren en genieten van de toneelvoorstelling van Noflik tegearre.

3 februari komen Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra, drie van Fryslân’s bekendste singer/songwriters, met het nieuwe muzikale programma ‘Frisicana’!

Een avondvullende show met een selectie van mooie liedjes uit het eigen repertoire van deze drie troubadours, aangevuld met werk van artiesten, die hen hebben geïnspireerd. Daarom ook verwijst de titel van het programma naar het veelomvattende muziekgenre ‘Americana’, voor alle drie van oudsher een inspiratiebron bij het schrijven van hun eigen liedjes.

2 maart is het de beurt aan Kredyt. Het is de opvolger fan de succesvolle kroegtheaterstukken: Katarsis, Kredo en Krimp. Kredyt komt van het Latijnse Credere en betekent  ‘geloven of toevertrouwen’. Het is geschreven door Gerrit Breteler. De rollen worden vertolkt door  Anke Bijlsma en Gerrit Haaksma

7 april wordt het weer HØKEN in Kollumerzwaag, de oudrockers van Normaal komen met hun band Old Ni-js de boel weer op stelten zetten. Hun motto; Het beste Nijs is Old Ni-js!

Naast al deze activiteiten is er bovendien ook nog wekelijks Meer Bewegen Voor Ouderen op de donderdagochtend, maandag en dinsdag  de biljartcompetitie, dinsdagavond de sjoelclub en de Darters van De Trije Doarpen. Daarnaast is er de laatste woensdagmiddag van de maand soos voor ouderen en elke derde donderdag van de maand de vrouwenbond Passage.

Wilt u een etentje plannen, een verjaardag vieren of een avond voor de buurtvereniging organiseren?  Nieuwsgierig, loop eens binnen of hou de website en de Facebookpagina in de gaten.

Tel. 0511-441516, www.detrijedoarpen.com  of www.facebook.com/detrijedoarpen.kollumerzwaag

 

VRIJWILLIGERS GEZOCHT; bij al deze activiteiten zijn vrijwilligers onmisbaar. Graag willen we ons team vrijwilligers uitbreiden zodat we hun inzet beter kunnen spreiden. Heb je belangstelling, neem dan contact op met Klaas de Boer via 0511-441516.