Wat is er dit najaar te doen in De Trije Doarpen

by Henk Hiemstra / 04 september 2018 / No Comments

We hebben voor het komende seizoen weer een diversiteit aan activiteiten weten vast te leggen, wij denken voor ieder wat wils.

Te beginnen op 6 oktober, met een concert van  Griet Wiersma en  Filmkes âld Kollumersweach  Griet Wiersma is al jaren bekend als de zangeres van het Friese lied. Zij zingt dan haar eigen geschreven liedjes, en de vertrouwde klassieke meezingers.   Heerlijk ongedwongen wisselt zij de liedjes af met een gezellig praatje vol humor.

En als kers op de taart, komt heel vaak een zeer humoristisch typetje mee in de optredens van Griet.  Zeer onverwacht verschijnt zij dan, zeer fout gekleed met… een heerlijke dosis humor om even heerlijk ouderwets te lachen.

Wat deze avond nog bijzonderder maakt is de bijdrage van Hedzer Kooistra. Uit een groot gedigitaliseerd archief heeft hij erg leuke beelden bij elkaar gezet van Oud Kollumerzwaag. Tussen de optredens van Griet door laat hij deze boeiende beelden zien. Een avond om niet te missen, 6 oktober vanaf 20.00 uur in De Trije Doarpen

12 oktober vervolgen we met de Voorronde  van de Slimste Dorpen Quiz (max. 5 per team) Overal in Friesland vind je ze terug in vele kroegen, cafés en buurthuizen. De pubquiz. Maar wie is er nu van al die deelnemende teams het slimst? Of sterker nog, welk dorp is het slimst? Om daar achter te komen kun je je nu opgeven bij De Trije Doarpen. Er zijn 3 rondes, de eerste ronde in eigen dorp, de tweede ronde in de regio, en de derde ronde en dus tevens de finale, vindt plaats in de provincie. En in deze spannende competitie hebben al velen in eigen dorp ervaren hoe leuk het initiatief ontvangen wordt. Of er nu wordt gespeeld met een drietal families, of een avond met meer dan vijftien teams; in ieder dorp staat het Slimste Dorp van Friesland voor positiviteit, verbondenheid en spanning. Wordt jullie dorp het Slimste Dorp van Friesland, in navolging van Ureterp in 2016/2017? Meld je dan snel aan: info@detrijedoarpen.com

20 oktober volgt Gospelfield
Gospelfield is al 20 jaar een begrip geweest in het festivalland van de Gospel. Een kleine groep muziekliefhebbers wil dit festival graag weer organiseren, een echte REVIVAL. Elkaar ontmoeten en genieten van elkaars muziek staat voorop, veelal verlenen groepen in het gospelwereldje vrijwel gelijktijdig hun medewerking aan bijzondere diensten en ontmoeten ze elkaar op festivals zoals Gospelfield.

27 oktober alweer muziek op de Pingo’s koren avond. We proberen ook dit jaar weer een sfeervolle avond met diverse koren te organiseren. De Pingosjongers is een gezelligheidskoor uit Kollumerzwaag en omstreken. Mannen en vrouwen zingen in het koor. We zingen Fries, Nederlands,Engels en Duits. Liedjes van nu en toen. De oefenavond is op vrijdag in de Trije Doarpen. Tijd 19.45 tot 21.45. Lijkt het U jou leuk om te zingen kom langs.

3 november is het de beurt aan Toneelvereniging Noflik Tegearre. Zij gaan u weer vermaken met een toneelstuk dat hen op het lijf geschreven is. Zoals u de laatste jaren van ons gewend bent kunt u uw toegangskaart reserveren met een fantastisch Buffet vooraf, samengesteld door onze coördinator Klaas de Boer

17 november is er een concert Skraal een Fryske Bluesrockformatie. Niet je standaard bluesband, maar een eigenzinnige bluesrock formatie bestaande uit vijf
uitgesproken persoonlijkheden. De strot van zanger Jorn Idzerda is rauw en ongepolijst en zijn mondharp wordt met veel power bespeeld. Drummer Hendrie Achtien is samen met bassist André Klijnstra verantwoordelijk voor de
strakke ritmesectie. Het gitaargeweld wordt verzorgd door Wieger de Wit. De stevige grooves kosten de enige snaren, maar zorgen wel degelijk voor een gezonde portie energie. Rasmuzikant Victor de Vries neemt naast de toetspartijen ook gitaarwerk voor zijn rekening. Samen produceert deze skrale maar geoliede machine stampende friese bluesrock.

1 december organiseert Andre Bokma van Black Leash een fantastische muziekavond voor de lefhebbers van het “hardere” genre. Vijf allround rockers met een onbegrensde passie, grote muzikaliteit en een krachtige performance maken van Black Leash de Pearl Jam-tribute die haar naam eer aan doet. De band bestormde door de jaren heen al vele podia. Van grote festivals tot kleine kroegen en van drukbezochte evenementen tot stampvolle zalen… Black Leash zorgt altijd voor een onvergetelijke rockavond.

 

13 december weer totaal iets anders, maar wel gezellig, de traditionele Kerstmarkt. We hopen weer op een keur aan standhouders die de zalen van het dorpshuis vullen met kramen vol artikelen.