22 september @MyKingRocks 2017 second edition

by Henk Hiemstra / 21 augustus 2017 / No Comments

Zware Metalen @MyKingRocks 2017 second edition
Kollumerzwaag
In de TrijeDoarpen te kollumerzwaag wordt vrijdag 22 september, Rocken vanaf 20.00 uur, het festival MyKingRocks gehouden.
Vier bands zullen het podium bestijgen. De eerste band , die tevens de spits mag afbijten is “VERITAS INFINITA”. Deze Female Fronted Metal band is opgericht in 2007, hun stijl wordt omschreven als Symphonic Gothic Metal. Opzwepende drums,zware bass,melodieuze gitaarriffs ,vormen de basis . Samen met de toetsen (Irish Whistles) en vocalen van de zangeres is het geheel compleet .
SPYKER is een melodieuze Trash(Metal)Core band, opgericht in 2009. Spyker combineert hun intresses in verschillende stijlen van Metal muziek. Zo ontstaat er een krachtige mix van blastbeats, grunts, breakdowns, maar ook melodische gitaarstukken en heavy screaming ontbreken niet. Na een belangrijke verandering in de line-up, was het doel om een zwaarder en agressiever geluid te produceren . Kortom Spyker staat garant voor een stevig potje Grunten en Headbangen !!!!!
FREAKINGS !!! dit trio uit Zwitserland heeft alles over voor hun passie !!! Met buitenissige snelheid van de drums, bulderende bass, gierende gitaar en vingervlugge gitaarsolo’s . Spelen ze“Old Skool “ Trash Metal Tot op het bot. De band is opgericht in het Zwitserse Basel in 2008. De band is aan het touren ”Toxic End” tour, genoemd naar hun in maart 2017 uitgebrachte album .

Headliner deze avond is de Black Death Metalband SLECHTVALK. Ooit begonnen als een eenmansproject in 1999 opgericht door Shamgar. Het debuutalbum Falconry uit 2000, kreeg zeer goede recencies vanwege z’n rauwe symfonische Black Metal.Vanaf 2003 ging Slechtvalk , uitgedost in middeleeuwse kostuums en pantsers , het podium op. In de loop der jaren heeft Slechtvalk met vele bekende namen uit de “scene”opgetreden. Namen als Gloryhammer, Heidevolk, Swallow The Sun , Varg, Vreid en nog veel meer ……
Kortom een gevarieerde avond,voor wie wel wat stevigs aandurft . BE THERE !!!
entree =€10 ,-